L’ACPCREDA dona suport a la vaga

Des de l’Associació donem suport a la vaga plantejada pels diferents sindicats a tots els nivells educatius pels dies 15,16, 17, 29 i 30 de Març. 

L’ACPCREDA comparteix les reclamacions per les quals s’ha convocat les properes jornades de vaga.

Ens adherim perquè també reclamem més inversió en educació i un augment de plantilles als CREDA. 

Actualment (2022), els professionals que treballen a tots els  CREDA de Catalunya són 495  (466 logopedes, 18 psicopedagogues i 11 audioprotesistes), és a dir, estem com abans de les retallades de l’any 2012. Al 2016 amb l’avaluació del desplegament del Decret d’Inclusió es preveia que els CREDA havien d’estar dotats amb un mínim de 545 professionals. Sis anys més tard continuem amb molts menys professionals del que seria necessari.

L’ACPCREDA també reclama l’estabilitat del personal, tant important per donar atenció de qualitat a l’alumnat i les seves famílies. Al 2006 va ser la última convocatòria que el Departament d’Educació va realitzar per dotar als CREDA de professionals fixes, han passat 16 anys, i ara per ara menys del 22% dels professionals de CREDA són definitius.

D’aquesta manca de voluntat política de garantir i estabilitzar les plantilles se’n deriva precarietat laboral i llargues llistes d’espera per a poder rebre una atenció especialitzada de qualitat.

Per això l’ACPCREDA dona suport a la vaga en espera que el Departament d’Educació es replantegi aquests aspectes.