Conferència: Del TEL al TDL

 A càrrec de Llorenç Andreu Barrachina.

Del TEL al TDL. IMPLICACIONS EN LA DETECCIÓ, IDENTIFICACIÓ I INTERVENCIÓ.     4 novembre de 2021 a les 17.30h.

El webinar serà el dijous 4 de novembre a les 17.30h., just abans de l’Assemblea anual de socis. 

La conferència abordarà el canvi terminològic i conceptual que ha sofert el Trastorn Específic del Llenguatge (TEL) cap al Trastorn del Desenvolupament del Llenguatge (TDL). 

S’analitzaran les implicacions que té el canvi en la concepció d’aquest trastorn, per la detecció,el diagnòstic i la intervenció. 

Aquesta formació pretén apropar la recerca que el Grup de Recerca en Cognició i Llenguatge (GRECIL) està duent a terme sobre TDL, a més d’analitzar les seves repercussions per a la pràctica educativa.

CONTINGUTS:

  • La nova terminologia del trastorn (TDL en substitució de TEL) i les repercussions que comporta aquesta nova concepció.
  • Classificació del TDL
  • Detecció del TDL
  • Diagnòstic del TDL
  • Intervenció i TDL

PONENT: LLORENÇ ANDREU BARRACHINA

Doctor en Ciència Cognitiva i Llenguatge per la Universitat de Barcelona. Mestre d’Educació Primària i llicenciat en psicopedagogia per la Universitat Jaume I. És codirector de el Grup de Recerca en Cognició i Llenguatge (GRECIL) que es dedica a l’estudi de l’adquisició del llenguatge típic i patològic. Ha estat investigador visitant de la Universitat de Pennsylvania, la Universitat de Puerto Rico i la Universitat de Texas a Dallas. Ha estat professor de la Universitat Jaume I i de la Universitat de Barcelona. Actualment és professor agregat i Director del Màster Universitari de Dificultats de l’Aprenentatge i Trastorns del ‘Llenguatge de la Universitat Oberta, UOC.

CONFERÈNCIA LIMITADA A SOCIS DE L’ACPCREDA